Univerzális megjelenési stílusközpont az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyára sokan szeretik a már jól megismert Ubuntu rendszerből megjelenésileg is kihozni a maximumot. Nekik ajánlom az alábbi leírást.

1) Telepítés

Töltsük le az alábbi weboldalról a rendszerünk számára megfelelő verziójú .deb csomagot:

Letöltés itt

A letöltött csomagra duplán rákattintva végezzük el a telepítést.

2) Használat

Indítsuk el az Alkalmazások -> Rendszereszközök -> Gnome-Art Next Gen menüpontról az újonnan telepített alkalmazást.

Első indításkor el kell végezni a felajánlott frissítést, amely többezer különféle stílusú háttérképet és egyéb megjelenési stílust jelent.

Ezt követően a bal oldali oszlopból válasszunk ki egy csoportot (pl.: Nature Backgrounds, amely többszáz látványos háttérképnek alkalmazható fényképet jelent). Egy képet kiválasztva kattintsunk az Alkalmaz feliratú gombra a háttérkép használatához.

A háttérképeken (Backgrounds) kívül a programok gombsorának megjelenési felületét (Application Look), az ablakok megjelenési stílusát (Window Decoration), az ikonok megjelenését (Icons), az üdvözlő bejelentkező képernyőt (GDM Greeter) valamint a bejelentkezést követő indítóképernyőt (Splash) is többszáz lehetőség közül választva is beállíthatjuk.

A felső menüsorban található Edit -> Keresés menüpont segítségével szűkíthetjük is a listát az egyszerűbb böngészés érdekében.

A Gnome-Art-NG segédprogram szerencsére naprakészen tudja tartani az elérhető stílusok választékát, amelynek automatikus figyelését az Edit -> Beállítások menüpont General settings lehetőségén belül akár meg is határozhatjuk.

3) Kapcsolódó weboldalak

A Gnome-Art-NG hivatalos weboldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.